Gratis intake / eerste behandeling

HAPTOTHERAPEUT ELLEN SCHOEMAKER IN Utrecht


Als je een behandeling boekt voor jou of je kind, dan wil je natuurlijk weten wie je gaat behandelen. Maak kennis met haptotherapeut Ellen Schoemaker van Quintessence Haptotherapie.

ellen schoenmaker Groene rand 6

EVEN VOORSTELLEN


Ik ben in 1951 geboren in Canada en verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Mijn beroepsleven startte in 1970 als verpleegkundige aan het VUMC te Amsterdam. Binnen de verpleegkunde was ik gespecialiseerd in kinderverpleging, de intensive care voor pasgeborenen en het management. Vervolgens heb ik mij verdiept in diverse vormen van alternatieve geneeskunde. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de opleiding haptotherapie bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal.


Sinds 1994 ben ik haptotherapeut en aangesloten bij de Vereniging van Haptotherapeuten. Door mijn werk als kinderverpleegkundige en de verpleging van zieke pasgeborenen, heb ik veel ervaring met kinderen. Op de intensive care stond ik zelfs bekend als de ‘babyfluisteraar’. In 2004 heb ik de specialisatieopleiding tot kinderhaptotherapeut afgerond aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

Neem contact op met Ellen Groene rand 7

HAPTOTHERAPIE VOOR BABY’S: VEILIGE VERBINDING TUSSEN LICHAAM, GEEST EN EMOTIE

Naast mijn werk was ik op zoek naar een extra dimensie in het leven. Na me een paar jaar te hebben verdiept in yoga, kwam ik in 1986 in aanraking met Tai Chi Chuan. In 1990 richtte ik mijn eigen bedrijf Quintessence op. De naam Quintessence geeft uitdrukking aan datgene wat ik in het leven zoek: de verbinding tussen de lichamelijke, emotionele en de geestelijke aspecten van het bestaan. In 1994 werd haptotherapie als afzonderlijk onderdeel in het bedrijf geïntegreerd. Er zijn veel overeenkomsten tussen haptotherapie en Tai Chi Chuan. De invalshoek is echter geheel anders.

TAIJI – TAI CHI CHUAN

Al eeuwenlang wordt Tai Chi Chuan − afgekort Taiji − beoefend in China. Inmiddels omarmt ook het Westen Tai Chi Chuan ter bevordering van de gezondheid. Taiji is gebaseerd op het meest subtiele principe van het taoïsme: doen zonder te doen of handelen zonder te forceren. Zoals water van nature de bochten van de rivier volgt zonder deze af te willen snijden. Behalve fysieke voordelen zoals flexibiliteit en bewegingscoördinatie, zijn de harmonieuze bewegingen van Taiji ook bevorderlijk voor het geestelijk welzijn en het concentratievermogen.


Een proefles of meer informatie?

Quintessence for Body and Mind

Quintessence Haptotherapie
Aartsbiss Romerostraat 604 
3573 AW Utrecht 


KvK: 14719181


Privacyverklaring

Contactgegevens

T: 030 272 49 80

M: 06-19 19 06 89 

ContactformulierBeroepscode

Maandag 09:00 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Sta weer positief in het leven met Quintessence Haptotherapie in Utrecht.