Gratis intake / eerste behandeling

HAPTOTHERAPIE IN Utrecht: VEELZIJDIGE THERAPIE VOOR LICHAAM EN GEEST


Omdat we veel van onszelf vragen, gaan we soms voorbij aan onze eigen behoeftes. Dat kan zich uiten in oververmoeidheid, niet meer kunnen genieten, spierverkramping, maag- en darmklachten, angst, slecht slapen, depressie, of zelfs een burn-out. Of je bent jezelf ‘kwijt’ door een groot verlies, zoals het overlijden van een dierbare of het leven met een chronische ziekte of een handicap. Haptotherapie helpt om de verbinding tussen je lichaam, je gevoel en je denkwijze te herstellen.

Groene rand 2

BALANS TUSSEN LICHAAM, DENKEN EN GEVOEL


Haptonomie is afgeleid van de Griekse woorden ‘hapsis’ en ‘nomos’. Hapsis betekent gevoel of gevoelsbeleving, nomos betekent regel of norm. Haptonomie houdt zich dus bezig met tasten en voelen, waarbij haptotherapie hiervan de therapievorm is. Hierbij leer je weer je eigen gevoelens te (her)kennen. Door goed te luisteren naar je gevoelsleven, hoeft je lichaam niet meer te schreeuwen om aandacht. Je kunt beter voor jezelf zorgen en er ontstaat balans tussen lichaam, geest en gevoel.

Groene rand 3

BEWOGEN DOOR JE EIGEN GESCHIEDENIS

Al in de baarmoeder ontwikkelt een baby het eerste lichaamsgevoel. De kwaliteit van aanrakende handen van de ouders (affectief, dwingend, zoekend) laat een impressie achter. Het nodigt je kindje uit tot beweging, in antwoord op de gevoelde ervaring. Deze gevoelskennis dragen we een leven lang met ons mee en heeft ook invloed op ons latere leven. Ook al zijn we dan niet meer in contact met de oorsprong. Dit komt tot uiting in je houding, bewegingspatronen, stem, mimiek en de mate waarin je jezelf laat zien. De ervaringen die je opdoet laten ook sporen achter die je voor korte of lange tijd uit balans kunnen brengen.


Om die last te kunnen dragen, is het nodig jezelf te verbinden met anderen. Gedeelde smart is immers halve smart.


Door de interactie van het aanraken en aangeraakt worden tijdens de haptonomie-therapie, zowel fysiek als met woorden, kun je je innerlijke balans hervinden. Aanraking kan veel duidelijk maken over jezelf en de ander. Ook wanneer woorden tekortschieten... 

Vind je innerlijke balans

LEER JE INNERLIJKE LANDSCHAP KENNEN

Quintessence Haptotherapie probeert je meer bewust te maken van je lichaamshouding, gevoelsleven en drijfveren. Wat is de diepste motivatie voor jouw handelen en zijn? Die bewustwording ontstaat door middel van aanraken, bewegen en praten, het verwoorden van je gevoelens en oefeningen. Tijdens de behandeling wordt duidelijk waar, hoe en wanneer je jezelf blokkeert of terughoudt. Maar ook hoe je omgaat met druk, hoe goed je bent in grenzen stellen en welke signalen je lichaam in bepaalde situaties geeft.


Je leert (weer) beter naar je lichaam te luisteren en voor jezelf te zorgen.


Wil je meer informatie of direct een afspraak maken voor haptotherapie? Bel 030 272 49 80.

Voor wie?

Quintessence Haptotherapie
Aartsbiss Romerostraat 604 
3573 AW Utrecht 


KvK: 14719181


Privacyverklaring

Contactgegevens

T: 030 272 49 80

M: 06-19 19 06 89 

ContactformulierBeroepscode

Maandag 09:00 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Sta weer positief in het leven met Quintessence Haptotherapie in Utrecht.