Gratis intake / eerste behandeling

Quintessence Haptotherapie: HAPTOTHERAPIE VOOR BABY’S EN KINDEREN


Soms heeft je baby last van darmkrampjes of huilt hij veel. In de eerste weken van hun leven kunnen baby's erg onrustig zijn. Dat huilen kan excessieve vormen aannemen. Men spreekt dan over een huilbaby. Zowel ouders als kind zijn dan radeloos, medisch is er vaak niets aan de hand. Ook oudere kinderen kunnen hier last van hebben. Ze hebben weinig zelfvertrouwen, zijn angstig of gespannen of zitten slecht in hun vel. Dit heeft ook zijn weerslag op de ouders. Quintessence Haptotherapie ondersteunt en helpt de ouders en hun kind weer in balans te brengen.

Groene rand 4

KINDERHAPTOTHERAPIE IN Utrecht


Het eerste contact met de wereld vindt plaats via de zintuigen en het lichamelijk contact met de ouders. Een baby heeft nog geen taal en communiceert met de ouder via gevoel en de aanraking tijdens het dragen, wiegen, voeden en verzorgen. De kwaliteit van de aanraking is essentieel voor het gevoel en de ontwikkeling van het kind, zoals te zien op de onderstaande video (opname vier handen op een buik).

Groene rand 5

HAPTOTHERAPIE VOOR BABY’S: VEILIGE HECHTING

De manier van aanraken en de mate van aandacht en liefdevol aanwezig zijn van de ouder, geeft een kind informatie over de wereld om hem of haar heen. De kwaliteit van jouw leven, vertaalt zich in de aandacht voor en aanraking van jouw baby. Soms leidt de geboorte van een baby niet direct tot een intens gevoel van geluk en tevredenheid. De hechting tussen jou en je kind kan hierdoor mogelijk vertragen. Dat kan komen door een zeer zware bevalling, onervarenheid of zorgen over geld, woning, werk of relatie. Of juist de gezondheid van de baby. Quintessence Haptotherapie leert je via aanraking je kind te begrijpen en kennen. Hierdoor wordt de relatie met je kind opgebouwd en kan je kind zich veilig hechten.

Schep een band met je baby

HAPTOTHERAPIE VOOR BABY’S: ONRUSTIGE BABY’S EN HUILBABY’S

Ook als er medisch niets aan de hand is kan een baby onrustig zijn of veel huilen. Als ouder is het dan moeilijk te ontdekken waarom je kind niet lekker in zijn of haar vel zit en wil je graag iets doen. Quintessence Haptotherapie helpt om via gevoel en aanraking jouw kind te verstaan. Je leert te voelen waar jouw baby behoefte aan heeft. Net als alle baby’s heeft jouw kind een eigen karakter. Vanaf het begin heeft hij of zij hierin begeleiding nodig. Door aandacht en liefdevolle zorg van jou als ouder, leert de baby omgaan met het leven.

Leer voelen waar je baby behoefte aan heeft

HAPTOTHERAPIE VOOR KINDEREN

Door aanraking en beweging leert een kind de wereld kennen. Met deze ervaringen krijgt jouw kind informatie over hoe het zich in de wereld kan handhaven. Als een kind zich geliefd en geborgen voelt, zal het makkelijker zelfvertrouwen ontwikkelen. Maar er kan van alles gebeuren waardoor een kind zich opeens anders gaat gedragen. Hij of zij gaat bijvoorbeeld contact vermijden. Dat kan aan de ouder liggen, maar ook aan school of andere omstandigheden. Wellicht is er nog een ander onderliggend probleem. Een kind kan hierdoor emotioneel in een isolement raken.


Kinderhaptotherapie zal via aanraking en spel het probleem verhelderen en aanpakken, zodat je kind daarna weer onbezorgd door het leven gaat.

Maak een afspraak

SPELENDERWIJS BEWUST WORDEN

Tijdens de behandelingen wordt je kind in verschillende situaties gebracht door middel van spel, balansoefeningen, tekenen, bouwen of stoeien. Jij kan als ouder meespelen of zien hoe je kind de problemen met de therapeut aanpakt. Door ervaring ontdekt je kind nieuwe gevoelens of wordt het zich bewust van het probleem. De haptotherapeut zal jouw kind een duwtje in de juiste richting geven wanneer het zijn of haar gevoelens niet herkent of kan benoemen. Zo wordt je kind bewuster van zijn of haar lichaam, houding, gevoelens en wat voor effect dit heeft op de omgeving. Vanuit deze ervaringen krijgen jij en je kind nieuwe inzichten die een oplossing voor de problemen bieden.


Wil je meer informatie of een afspraak maken om je kind te helpen? Bel  030 272 49 80.

Leer voelen waar je baby behoefte aan heeft

Quintessence Haptotherapie
Aartsbiss Romerostraat 604 
3573 AW Utrecht 


KvK: 14719181


Privacyverklaring

Contactgegevens

T: 030 272 49 80

M: 06-19 19 06 89 

ContactformulierBeroepscode

Maandag 09:00 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Sta weer positief in het leven met Quintessence Haptotherapie in Utrecht.